tisdag, juni 22, 2010

Tandläkarbesök

Jag har slarvat lite. Jag brukar gå till tandläkaren med lite drygt ett års mellanrum och nu har det gått i alla fall 1,5 år. Jag har gått några gånger till City Dental på Drottninggatan i Stockholm. Det är ett ställe som har billigare priser för att de hämtar arbetskraft från andra länder. Det har funkat helt ok, men jag måste medge att jag blivit lite skrämd av vad som stått i tidningarna att de misslyckas ibland med ganska katastrofala följder. Idag kom droppen då en kollega som berättade om sin pojkväns mamma som höll på att stryka med av infektioner efter ett besök. Minst sagt obehagligt. Så jag bestämde mig för att byta.

Jag ringde upp en tandläkare som en kollega rekommenderade. Men nu undrar jag, är det inte ganska dyrt med 860 kr för ett besök? Visserligen bokade de in 45 minuter så det är ju ganska lång tid, men vad brukar ni betala för en kontroll?

6 kommentarer:

Christin sa...

Jag är inte helt säker, men jag betalar iallafall över 600 vet jag. Jämför med hur mycket pengar du lägger hos frisören varje år så känns det bättre.

Anonym sa...

Ett besök hos tandhygienisten med lita bilder och tandstensjagande kostade för mig i Kvänum över 1000 kronor.

Team Trollingman sa...

Prova SmePelle

Kingen sa...

720 spänn ger jag hos en tandspecialist i götet. Har för mig att en tandhygienist kostade strax över 500.

L8 sa...

Hmm, då kanske det ligger en eller två hundralappar över genomsnittet. Förutom Kvänumspriserna då. Kanske värt att prova och är de väldigt bra så får det kosta.

Linda sa...

Jag har köpt en tandläkarförsäkring på 3 år. Och då är det 2 bokade besök. Betalar 750:- / år (har jag för mig) och skulle jag få hål eller nån tand gå av eller vad som helst så kostar det mig inget extra.

I vilket fall som helst räknade jag ut att jag tjänar på det.