söndag, april 07, 2013

Drömmar

Jag har kanske inte ventilerat ämnet drömmar här tidigare, eller så har jag det, flera gånger. Mitt minne är som bekant inte det bästa. Men det jag vill komma till är att drömmar är för mig av väldigt stor betydelse. Och nu pratar jag inte om just mål och drömmar om vad jag vill ska hända framåt, utan de drömmar som fyller mitt huvud när jag sover. Jag har, så länge jag kan minnas, drömt mycket och intensivt. Många är de kvällar då jag förväntansfullt slutit ögonen på kvällen i väntan på nattens äventyr.

Ett tag förde jag drömdagbok och jag har ännu inte läst det jag satt på pränt. Den vanliga gången är att jag drömmer, jag minns det någorlunda bra för att kunna berätta om händelserna för Johan eller några arbetskamrater men sedan försvinner det ur mitt minne i takt med att dagen fortlöper. Det gör inget, jag tror vi drömmer för att bearbeta och om vi skulle minnas alla våra drömmar så skulle det ta upp onödig kapacitet av hjärnan som jag uppenbarligen behöver till att minnas vad som skall handlas och när vi har bröllopsdag.

Jag har drömt så mycket sjukt att jag tror att en psykolog skulle baxna och fundera allvarligt på att spärra in mig. Vi snackar allt från att jag har bajsat ur pannan, jag har designat coola grejer och är ute och flyger till att jag mördat en uteliggare av misstag för att han hade snott min tröja. Ni kan bara tänka er spektrat där emellan.

Hur som helst så behöver ni veta om min varma relation till mina händelserika (oftast roliga och sännande) drömmar för att förstå glädjen jag kände i morse. Det började nämligen med att Clara pratade i sömnen i natt. Över lag så pratar Clara oerhört tydligt nattetid, vare sig det gäller att be om ett glas vatten i vaket tillstånd eller om hon pratar i sömnen. Hon pratar i regel tydligare nattetid än på dagen. 

Så också inatt. Det kom meningar som "Pippi kommer till MIG. Lilla gubben säger iahhha, DET var tokigt." Det var väldigt roligt att höra. På morgonen frågade vi henne om hon hade drömt om Pippi. Jag förväntade mig inte att hon skulle minnas - jag har frågat "har du drömt något inatt" det senaste året och hon har alltid svarat nej - men idag svarade hon glatt att Pippi kom till Tryggis (hennes dagis) med Lilla Gubben! Han hade sagt iahhha och det tyckte hon var väldigt tokigt! Hon var verkligen så glad och stolt över att ha fått sådant fint besök så jag kunde känna igen känslorna i en glad och fin dröm. 

Även om jag vetat och märkt tidigare att hon drömmer så är det så kul att hon nu börjar förstå och kan minnas delar av nattens händelser. Hon har ett helt liv av nätter att se fram emot!

1 kommentar:

Anonym sa...

The constructed in USB provides a good connectivity with the personal computer.
Count how a lot of periods the assistance motor light flashes.


my site equus code scanner