onsdag, januari 02, 2008

Mycket nytt nu

Nytt år, snart ny bostad och lite annat. För er som är insatta i mitt läge så är den jobbiga delen avklarad idag och det gick bra. Mer om det vid ett senare tillfälle.

Det blev liksom som att jag hade lite semester från bloggen också i jul. Det har inte varit en lugn jul, men ändå väldigt skön. Jag for ju ner till Göteborg fredagen innan julafton och firade då jul med hela släkten i Hovås. Jag måste säga att det är en vacker syn när pappa har tänt upp hela uppfarten med marschaller och huset är upptänt. Och så är det så roligt med alla barnen! Visst, de är många och högljudda, men den äkta glädjen går inte att ta fel på om de så bara ser en skymt av en tomteluva i fönstret. Till och med Viggo sprang fram till tomten, han har kopplat (efter 10 år) att det är honom han får julklappar av...

Jag skall sälja min lägenhet i Göteborg och det har väl knappast ungått någon att ska man home-staga så är det vitt, vitt och åter vitt som gäller. Så vi har målat. Johan kom ner i mellandagarna och vi kämpade på riktigt bra. Jag trodde han skulle gå i taket när han skulle skruva ihop matbordet vi köpt på IKEA och det saknades TVÅ ben! Rätt svårt att få ett bord att stå på två ben. Dessutom så var det givetvis första gången jag hade köpt något i fyndhörnan och då har man ingen returrätt. Men, tjejen i kassan kunde ju knappast blunda för att det var stört omöjligt att använda bordet med två ben så jag fick faktiskt pengarna tillbaka.

Så nu kommer ett proffsteam att ta tag i lägenheten och fixa och dona så att det blir riktigt fint. Dessutom skall jag hyra in en städfirma som tar hand om flyttstädningen. För man kan ju tro att min hyresgäst skulle ha flyttstädat men det hade han verkligen inte gjort. Han hade inte ens tömt soporna! Så när jag ringde och påpekade detta faktum frågade han bara: Flyttstäda? Jag tror helt ärligt att han aldrig hade hört begreppet förut. Jag sa att han t ex inte ens hade slängt soporna och då säger han spontant (som om det var lika med att flyttstäda) åh, hade jag glömt slänga soporna?!

Tur att jag har en depositionsavgift att ta av...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket UFO som inte fattar att han ska städa!