onsdag, oktober 07, 2009

En störd domare

Johan har spelat basket i 22 år nu. Han kan hetsa upp sig på plan men har tills alldeles nyligen inte blivit utvisad. Men som sagt - tills alldeles nyligen. För någon vecka sedan spelade han en match där domaren dömde helt åt skogen fel. Till slut brast tålamodet och Johan talade ut. Han sa till domaren att det var den sämsta domaren han hade haft i hela sitt liv. Han blev utvisad. Utvisad från matchen och lokalen. Han ringde hem till mig lite skamsen och förklarade att han satt i omklädningsrummet och väntade på att matchen skulle vara slut.

När matchen var slut gick han in till sina lagkamrater igen och domaren gick därifrån. Johan körde sedan hem en lagspelare och åkte hem. Så kan man tro att historien slutar där. Men nix. Idag dimper det ner ett brev från förbundet. Johan har blivit tillfälligt avstängd medan utredning pågår efter en anmälan mot Johan. Han anmäls för att ha hoppat upp och sparkat domaren i ryggen utanför hallen! Johan. Hoppa upp. Sparka. En domare. I ryggen. ... Skulle inte tro det!

Efter lite snack med förbundet visar det sig att domaren verkligen är störd. Så störd att han ibland har med sig en skötare på matcherna. Alltså allvarligt. Johan har "alibi" för att han gått ur lokalen och kört hem sin lagspelare. Domaren är störd. Jag har inga svårigheter med vad som är rätt och fel här?

3 kommentarer:

Christin sa...

Det är ju helt korkat!!! Alltså jag kan verkligen inte se Johan framför mig hoppa upp och sparka till den där domaren. Så smidig är han inte på långa vägar!

Unknown sa...

Instabil Kusse!!
Skämt åsido Johan är nog det närmaste man kommer en snäll nallebjörn i vår lilla släkt.

Kingen sa...

Nä patetiskt att tro att Johan har såna aggrissionsproblem.
Han är som någon sa en nallebjörn.

Ps. Johan har du youtube länken till dropkicken? Ds.