tisdag, september 23, 2008

Säkerhetskontroll

Jag har ju glömt berätta vad som hände när jag sist flög ner till Göteborg. Jag ville visa mamma och pappa vilka fina grönsaker vi har odlat fram i växthuset, så jag tog med mig lite i väskan. När jag kom till flygplatsen kom Johan på att man kanske inte fick ha grönsakerna i väskan, men om man skulle ha dem i bagaget så kanske de skulle frysa?

Jag gick till informationsdisken (jag gillar att gå dit för jag har varit med och gjort flera av deras skyltar) och frågade om det var ok med frukt och grönsaker i handbagaget och det var det. Glad över det svaret gick jag mot säkerhetskontrollen och lade väskan på bandet. Jag såg att de när de kom till min väska stoppade bandet och tjejen som satt och kollade på skärmen bad sin manliga, mycket snygga, kollega att köra om väskan. När den kom in i maskinen igen stod de båda och tittade på skärmen och började fnissa lite generat. De verkade diskutera vad det kunde vara och till slut kom killen fram till mig och frågade om det var min väska. Ja, sa jag. Han frågade om han fick öppna den och tittade mycket frågande på mig. Ja, sa jag och han tog tag i dragkedjan. Då stannade han upp och frågade lite försiktigt: Har du en....eh... BANAN i väskan? Jag log och sa att neeeej, det har jag inte... Han såg lite besvärad ut och då lade jag till: Men jag har en jättestor gurka!

Både killen och tjejen vid skärmen började skratta och titta på varandra. Jag kunde ju inte heller låta bli att dra på mungiporna. Och som mamma sa när jag berättade detta för henne: "han trodde nog att du hade en sån där doldo i väskan!"

1 kommentar:

K sa...

Doldo, hahahaaha