fredag, september 03, 2010

Utbildning & röra

Idag har vi varit på föräldrautbildning del 2. Det är svårt att sammanfatta hur det är att tillsammans med några främlingar prata om smärta, avslag och bröstvårtor. Men på det hela var det faktiskt helt ok. Jag fick veta det jag undrat över och flera av de andra blivande mammorna och papporna verkade väldigt trevliga.

Dock var det jag som satt högst obekvämt och skulle illustrera hur det var att amma en 2-kilos kåldocka inför alla andra. Högst genant och ganska onödigt. Dessutom har jag alltid varit lite skraj för kåldockor, de är läskiga. Men, det är väl bara att köra racet i sådana sammanhang, jag ger ju Johan ett glatt minne att tänka på i mörka stunder om inte annat.

För övrigt så händer det mycket hemma nu, vi har smällt upp en vägg i vårt sovrum så att det blev två sovrum istället. Barnet fick ett ganska litet rum - vi kallar det cellen. Men det kommer bli fint! Tapeten ligger redo och jag har kollat in lite inredning som jag tror kan bli bra. Vi har även renoverat i hallen och den får en mörkgrå ton som kommer bli skitsnygg. Grundjobbet gjorde Johan och pappa men nu tar vi hjälp av en målare och det är jag så fantastiskt glad för. Det är riktigt jobbigt att ha alla saker överallt just nu, för när jag kommer hem från jobbet så är jag riktigt trött och orkar inte göra så mycket. Men, om en vecka eller två kommer det vara mycket bättre och förhoppningsvis lite lugnare om kvällarna.

Min kropp verkar vara en svamp just nu, den drar på sig alla infektioner som tänkas kan. Just nu är det förkylning, ständig huvudvärk och inflammerat tandkött. Inte alls kul och jag märker att det tar på humöret. Men, det är bara att härda ut, jag kanske blir frisk lagom tills rummen här hemma är klara, då har jag ju bara varit förkyld i si så där 3-4 veckor.

Nu är det soffan och en rejäl bit Manchego som hägrar.

4 kommentarer:

Carin sa...

Ser fram emot lite "så här blev det" bilder..

Christin sa...

Ja, bilder hade varit roligt!
Ta hand om dig nu! Ordentligt, så att du blir bra. Kram

L8 sa...

Bilder kommer när det är färdigt! Jag tror det här blir riktigt bra!

Jessika sa...

Ja lite bilder hade varit roligt.Krya på dig!