fredag, maj 16, 2008

Eneby vinfabrik

Det om ett grått molntäcke och parkerade över Stockholm. Det gillar jag INTE! Fast, som man så vuxet nu tänker; trädgården behöver verkligen få lite regn...

Ikväll åker Johan, Tina, Lukas och jag ner till Göteborg. Helgen skall ägnas åt trädgården i Åsa och om det inte verkar alltför kallt så skall det planteras blommor och göras fint inför sommaren. Det är verkligen tråkigt att det är så långt för oss att åka för att komma ner till sommarstugan, det handlar om ett par få veckor som jag kommer kunna vara där i år. Men så är det, man kan ju inte få allt. Jag får pyssla i vår egen trädgård och njuta av det. Och så långt är det ju inte till Mälaren. Det är bara det att det skulle behövas åtskilliga ton salt för att det skulle lukta sommar.

Projektet hemma just nu är annars att ordna med växthuset. Som det stod i papprena när vi var på visningen; det behöver kärlek. Det betyder att det är ca 13 rutor som är sönder och att det låg gammalt virke inne i växthuset istället för att husera just växter. Men vi har beställt nya rutor från glasmästaren (det blev Johans första uppdrag som innehavare av körkort att hämta rutorna) så vi har hunnit få i sex nya rutor och det blir riktigt fint!

Den gamla vinstocken som står där inne hade vi nog tappat hoppet om, men det visade sig att när den tacksamt tagit emot lite vatten så satte den fart och nu syns minst 30 st mini-mini-klasar som är på G! Nu ska man ju inte ropa hej innan det kommer några stora, riktiga klasar, men det ser onekligen lovande ut. Vi har en stock till, som står utanför huset och den verka också gilla läget. Johan förbereder en vinkällare i huset, men vi väntar nog lite till med att trycka upp vinetiketterna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

30 mini klasar????

räcker det inte med 1

Anonym sa...

Haha! Klockren kommentar. Det finns bara en klas så dom andra klasarna skiter vi i.

L8 sa...

Ha ha ha, ja tänk vad du måste legat i Klas...